Eurol lubricants

Met een eigen ontwikkelingslaboratorium is Eurol in staat zeer snel op nieuwe ontwikkelingen in te spelen. Patrick Nijhuis zorgde voor een complete restyling waarmee Eurol klaar is voor de toekomst!

Client: Eurol lubricants
Website:
Date: 14 October 2013
Services: Corporate Identity + Packaging design

“456 dagen voorbereiding én het resultaat mag er zijn.”

Martijn Pfeiffer , directeur Eurol b.v.

Facts & figures

  • Corporate Identity
  • Concept ontwikkeling
  • Packaging design
  • Website
  • Beurs introductie en persentatie

Uitgangspunt

Eurol heeft ca. 2.500 verschillende producten in 36 verschillende productcategorieën.

De unieke specificaties van elk product moeten al in het schap duidelijk zichtbaar zijn. Ook moet de stijl aansluiten bij het innovatieve imago van Eurol. Een uitdagend project waarin verschillende elementen van het communicatieve spectrum samenkomen.

Ons idee

Eurol is een merk dat wereldwijd wordt verkocht.

Patrick Nijhuis wilde merk en producten daarom een uitstraling geven die past bij een GLOBAL producent in smeermiddelen. De basisvorm, ‘de swoosh’, is goed doordacht vormgegeven, omdat daarin het kosmopoliete karakter van de organisatie en alle kleurelementen uit de productlijn gecombineerd moesten worden.

Resultaat

Tegen de complexe achtergrond ontwikkelden we een duidelijke stijl, waarbij de corporate identity en de productlijn goed op elkaar aansluiten.

Patrick Nijhuis heeft in het hele traject de interne DTP-studio van Eurol uitvoerig begeleid. De verschillende producten zijn door het doordachte kleurgebruik in één oogopslag te herkennen. Voor de website nieuwe stijl realiseerdePatrick Nijhuis bovendien een ‘productadviseur’, die op basis van kenteken het optimale smeermiddel adviseert. Het resultaat is dan ook een communicatielijn met dezelfde drive als het product en de corporate identity: absolute topkwaliteit voor duurzaamheid en prestaties!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.