Lentefrisse huisstijl voor Van Lente

Patrick Nijhuis ontwierp een nieuwe huisstijl voor Van LenteSysteemintegratie BV, een landelijk bekende systeemintegrator op het gebied van technische automatisering, technische installaties en technisch beheer.

“Een complete restyling, we zochten een conceptdenker die deze creatieve klus kon klaren” – Cor de Best

Van Lente levert met innovatieve totaaloplossingen en diensten voor het gehele productieproces een continue bijdrage aan het succes van klanten in de industrie, machinebouw en utiliteit.

Uitgangspunt
De nieuwe huisstijl, inclusief logo, komt terug in onder meer autobelettering, website en communicatiemiddelen zoals nieuwe periodieke uitgaven (LentePraat en SAMSAM). Ook is een huisstijlhandboek samengesteld om de stijl te kunnen bewaken en de veranderingen structureel door te voeren. Bij van Lente is de nieuwe huisstijl dan ook prima opgepakt en in nauwe samenwerking toegepast. Samen met Monica Roos is het kleurgebruik van de huisstijl op passende en constante wijze doorgevoerd in het nieuwe pand (incl. het meubilair).

Ons idee
Ondanks de restyling van logo, huisstijl en corporate identity is de herkenbaarheid bewaard gebleven. Wel hebben we de organisatie binnen de bekende en vertrouwde opzet een nieuw gezicht gegeven. Door de toevoeging van de nodige helderheid, frisheid en kracht wilden we breken met het ‘grijze verleden’ zodat Van Lente herkenbaar en kleurrijk de toekomst in kan!

Het resultaat
Het resultaat is een frisse, herkenbare huisstijl die opvalt door de strakke lijnen, warme kleuren en vloeiende typografie. De elementen komen structureel terug in alle communicatiemiddelen en ondersteunen optimaal het imago van Van Lente als dynamische en professionele innovator binnen de branche. Een upgrade naar Van Lente 2.0!

Facts & figures
+ Corporate Identity
+ Webdesign
+ Corporate nieuwsmedia
+ Huisstijlhandboek
+ Fotografie
+ Belettering wagenpark

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.