De goed GEZINde werkgever

Het beeldmerk moest een duidelijke certificering uitstralen.

Bijna iedereen die werkt stelt zich wel eens de vraag: hoe hou je werk en gezinsleven zo goed mogelijk in balans? Ook werkgevers zijn steeds meer bereid daar in mee te denken en te faciliteren.

Het ministerie voor OC&W zocht een visuele erkenning die in één oogopslag aangeeft dat een werkgever zijn werknemers in de gelegenheid stelt om werk en familieleven optimaal en duurzaam te combineren. Patrick Nijhuis ontwierp een kleurrijk beeldmerk.

OFFICIEEL KARAKTER
In opdracht van het ministerie voor OC&W werd Patrick Nijhuis door Qidos, een advies- en trainingsorganisatie met expertise op onder meer flexibel werken en de balans tussen werk en privé, gevraagd om een identiteit voor de erkenning te ontwerpen. Het beeldmerk moest een duidelijke certificering zijn en dus een officieel karakter hebben. De werkgevers aan wie het wordt toegekend moeten het bovendien goed kunnen gebruiken in communicatieve uitingen. Het logo moest daarom zowel online als op briefpapier en in advertenties bruikbaar zijn.

KLEURRIJK EN VEELZIJDIG
Patrick Nijhuis ontwierp een even kleurrijk als veelzijdig logo, dat op vele manieren kan worden gebruikt. Het wordt uitgevoerd in verschillende kleuren, zodat het bijvoorbeeld kan worden ingezet in diverse branches. Uiteraard blijft het beeldmerk ook in zwart/wit-uitvoering even sterk. Het woorddeel ‘gezin’ in de pay-off ‘De goed gezinde werkgever’ springt er duidelijk uit en in het speelse beeld kun je overduidelijk iemand zien die op een positieve manier ‘alle ballen omhoog houdt’!

Client: Qidos
Services: Concept + Grafisch ontwerp

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.