Aldi zuivelverpakking

Uw boodschap goed verpakt bij Milsani

Voor Aldi Nederland werden wij uitgedaagd om met een vernieuwend concept te komen voor de zuivellijn in de winkels. Ik mocht starten met de Vanille Vla en de Chocolade Vla.

Een groot succes bleek. Niet alleen werd de marketing- en productmanager van hun stoel geblazen. Ook de klanten van de Aldi pakten het design positief op in hun winkelwagentje.

Client: Farm Dairy i.o.v. Aldi
Date: 2011-12-31
Services: Packaging design

Aldi Nederland

Het duitse winkelketen merk Aldi beloofd in hun missie dat hun producten van hoge kwaliteit zijn, uitermate vers. Zo goedkoop als alleen ALDI dat kan.

Uitgangspunt

Daardoor is in 2008 de chocolade Vla als beste smaak gekozen. Daarbij past een pakkende en verbeterde versie van het vepakkingsdesign. Tomatos werd gevraagd om deze uitdaging aan te gaan. Hoe traditioneel Aldi misschien ook lijkt werden wij op de proef gesteld. Kom met een fris idee was de duidelijke boodschap.

Ons idee

De stijl was vrij, geen richtlijnen of kaders. Een klant naar ons hart want hierdoor kon ons ontwerpersteam vrijuit denken. Het werd een frisse verpakking met een tintje retro. Zelfs het logo Milsani mocht een vleugje aangepast worden. Rondom het pak hebben wij gekozen voor een full colour afbeelding van spelende kids vrij in de natuur. De natuur als basis voor al onze gezonde voedingsstoffen.

Het resultaat

Het resultaat is een onverwachte en speelse combinatie van artwork en copy. De beursstand en communicatiemiddelen zijn zonder meer opvallend! The Bakery Squad heeft een enorm positieve indruk achtergelaten en daarmee heeft V-S in de internationale markt een duidelijke positie ingenomen.

“Bij de beste chocolade vla van Nederland hoort een spraakmakend ontwerp”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.